Vernieuwde Aogse optocht

Ondanks het feit dat ’t Aogje trouw blijft aan vertrouwde tradities, kent ons carnaval ook dit jaar enkele wijzigingen. Wie op carnavalszondag 23 februari omstreeks 13:11 uur op de feestelijk versierde Haagsemarkt staat, zal dit meteen ondervinden, aangezien de optocht niet vanaf de markt maar vanaf het Esserplein zal starten.
De bonte stoet vertrekt om 13:30 uur vanaf het Esserplein naar de Haagsemarkt, waar door Prins Raymundus de XIX en zijn gevolg het defilé zal worden afgenomen. Al voor de aankomst op de markt
wordt het publiek muzikaal getrakteerd op muziek van diverse kapellen, waaronder Aogse Bluf. Ook BB de Bielopers laat tijdens het defilé meerdere keren van zich horen op de Haagsemarkt ter hoogte van Herberg het Roode Hert en de trapkes van het Raadhuis.

Nieuwe optochtroute
Wanneer alle optochtdeelnemers hun act aan het naar de markt toegestroomde publiek en de Prins hebben voltooid, begeven zij zich via de Dreef, Doelen, Leerlooierstraat en Ambachtenlaan naar de Liesbosstraat. Eenmaal terug aangekomen op de Haagsemarkt, het eindpunt van de optocht, worden zij feestelijk onthaald. Hier kunnen de deelnemers even uitblazen en op adem komen alvorens zich te begeven naar de prijsuitreiking en het Zaalfeest in De Koe.