Kleinkruis voor Marieke

Stichting C.C. ’t Aogje heeft behaagd om Marieke van Endschot te onderscheiden met Het Kleinkruis in de orde van de Aogse Lapteen, categorie B1-Grootofficier.

Al jaren is Marieke een vaste kracht bij de muzikale begeleiding van de Prins. Sinds 2005 is zij een van de Bielopers die met plezier op pad gaat om het Aogse carnaval muzikaal te ondersteunen. Wat veel nieuwere leden wellicht niet zullen weten is dat Marieke ooit begonnen is op de alt-saxofoon. Een aantal jaar geleden is ze overgestapt op de trombone. Iets wat ze tot op de dag van vandaag met verve doet.

Naast haar muzikale werk heeft ze ook jarenlang de voorzitterstaken binnen de kapel op zich genomen. Vele seizoenen lang zorgdragen voor de muzikanten van de Bielopers en tegelijkertijd alle randzaken in de gaten houden en tot een goed einde brengen; geen gemakkelijke klus met dat zooitje ongeregeld. Waar er zich problemen voordeden, wist Marieke altijd een oplossing te vinden. Iets wat ook te danken is aan haar goede communicatieve vaardigheden. Een groot hoogtepunt in haar tijd als voorzitter is het organiseren van een geweldig jubileumfeest vanwege het 33-jarig bestaan van de Bielopers.

Na haar voorzittersperiode heeft Marieke zich toegespitst op het kiezen van nieuw repertoire voor de Bielopers. Ze is dan ook al een flink aantal jaren lid van de muziekcommissie binnen de kapel. Hier heeft ze al menig lied uitgezocht om te laten klinken tijdens de voorfeesten en met carnaval zelf.

Sinds een jaartje maakt zij zich ook hard voor de blaasmuziek buiten de carnavalsperiode. Zo heeft ze zich aangesloten bij blaaskapel ‘Bende Betoeterd’ en is ze ook hier een drijvende kracht.

Haar inspanningen voor de C.C. liggen niet alleen op muzikaal gebied. Vaak namen deze een afslag richting het toneel. Tijdens menig Aogse Avonden was Marieke te vinden op de planken van het podium in de Grote Zaal. Menig toeschouwer zal zich nog de iconische act herinneren waarin Marieke voor een paar avonden veranderde in Janneke van Endschot.

De afgelopen jaren heeft ze zich wat meer op de achtergrond geplaatst, wat betreft taken binnen de C.C. Toch is ze altijd bereid om ergens te helpen, mee te denken over een oplossing voor een probleem of om gewoonweg een gezellig feestje te bouwen.

Door haar grote inzet in de afgelopen carnavalsjaren en haar voortdurende muzikale enthousiasme heeft Marieke een aanzienlijke bijdrage geleverd aan BB De Bielopers, Stichting C.C. ’t Aogje en het Aogse carnaval.