Kleinkruis voor Allard

Stichting C.C. ’t Aogje heeft behaagd om Allard Mouwen te onderscheiden met Het Kleinkruis in de orde van de Aogse Lapteen, categorie B1-Grootofficier.

Sinds jaar en dag is Allard lid van de C.C. Al die tijd is hij muzikant en commissielid van BB de Bielopers. Als jonge muzikant wilde hij zich aansluiten bij de kapel als trombonist, maar aangezien er geen plek was op dit instrument besloot Allard om over te stappen naar de bariton. Hiervoor was nog wel plek en zo kon hij rond 2003 lid worden van de Bielopers.

Sinds hij lid is geworden van de kapel is de samenstelling ervan flink veranderd. Met zijn muzikaliteit levert Allard  ieder jaar een bijdrage aan het carnaval in ’t Aogje. Inmiddels heeft hij zijn oude vertrouwde trombone weer ter hand genomen en schuift hij zich door de carnavals-feestjes.

Waar hij dat voorheen alleen deed als muzikant, heeft hij in de afgelopen jaren de zware taak als muzikaal leider van de Bielopers op zich genomen. Een taak die niet licht genomen moet worden. Het is immers een van de verantwoordelijkheden van de muzikaal leider om het repertoire van de kapel op orde te houden. Vandaar dat hij al jaren ook een van de leden van de muziekcommissie binnen de Bielopers is.

Naast het uitvoerig beluisteren van eventuele nieuwe nummers, is Allard ook de persoon die de keuzes maakt welk nummer wanneer gespeeld wordt. Ook het maken van deze keuzes is niet altijd simpel. Met een kapel van ongeveer 20 muzikanten is er vaak wel iemand die een bepaald nummer liever overslaat. Daarnaast is het ene nummer zeer geschikt voor een specifiek moment, terwijl een andere keuze juist de sfeer zou doen vervagen als het schuim op een glas bier.

Een van de, wellicht verborgen, talenten van Allard zijn zijn zangkunsten. Als 50% van het Duo Zonder Naam wist Allard al meerdere keren het MottoMot op zijn naam te schrijven.

Allard heeft soms een kritische blik op het reilen en zeilen binnen de Stichting, vooral tijdens de laatste repetitie voor de Nieuwjaarsborrel, maar is een mens waar je op kan bouwen. Zijn muzikaliteit en communicatieve vaardigheden hebben mede geholpen om de Bielopers richting hun 44-jarig bestaan te krijgen. Met de karakteristieke opgestroopte mouwen levert deze Mouwen een grote bijdrage aan het Aogs carnaval.

Naast alle inzet voor de Bielopers maakt Allard sinds enkele jaren ook deel uit van de Werkgroep Dorpskwis. Hij is een van de creatieve mensen binnen die Werkgroep.