In memoriam

Ad Harmsen 24-04-1936     –     29-11-2021

Ad is 34 jaar geleden lid geworden van Stichting C.C. ’t Aogje.

Na een gesprek met Cees Hoosemans besloot Ad deel uit te gaan maken van de Raad van Elf. Hij werd lid van de Stichting en kwam tevens bij de Technische Commissie. Heel snel daarna kwam er de omschakeling naar een Ministerraad. Ad werd Minister van Pliesiezaken. Eén van de taken was het ophangen van het pliesiekastje aan de zijmuur van het raadhuis. Ad regelde dit.
Bij de Technische Commissie bouwde Ad mee aan de Prinsenwagen of hij deed het onderhoud daaraan. Na een paar jaar is Ad overgestapt naar de Festiviteiten Commissie. Het liefst stond hij aan de deur met zijn maat Nico Colette en namen zij samen de entreekaarten in ontvangst. Ze konden samen gelijk de kinderen in de gaten houden in de gang “Wat zijn ze toch lief aan het spelen in de gang”,  zeiden ze dan, terwijl de kinderen elkaar de hersens in sloegen. Ad zorgde in die tijd ook voor een kleine act, waarmee de Prins op een verrassende manier op het podium kon verschijnen in De Koe.

Ad kwam met veel plezier naar alle interne feesten met zijn vrouw Gusta. Dochter Angelique kreeg zo ook de smaak te pakken en werd ook lid. Zo was heel het gezin compleet. Na het overlijden van Gusta is Ad heel trouw verder gegaan met zijn taken binnen de C.C.. Bij Ad denkt iedereen aan “aardig”, “ingetogen” en “vriendelijk”. Zeker de laatste jaren keek Ad het liefste, vanuit een rustige hoek, naar de feestende mensen.

Dan is er ineens corona, die zijn 33 jarig jubileum de groen-witte das omdoet. Helaas konden we dit niet samen vieren. Wel was er gelukkig aandacht voor met een bloemetje, een cadeautje. Het filmpje hiervan deelden we met alle leden. Ook bij andere activiteiten sloot Ad graag aan. Zo is hij voorgedragen voor een maaltijd, toen de Ministers afgelopen jaar gingen koken voor mensen die daar behoefte aan hadden. Het dieet werd ingeleverd en Ad genoot ook hier weer van.

De laatste jaren zorgde Ad alleen voor de spekken van de spek-polonaise. Een stille afspraak. Daarom heeft zijn Commissie een bloemstuk voor bij zijn afscheid laten maken, waarin deze spekken terugkomen.

Wij zullen Ad Harmsen missen binnen C.C. ’t  Aogje en wensen zijn dochter Angelique, verdere familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.

Namens alle leden van Stichting C.C. ’t Aogje,

Dennis Nuitermans,

Voorzitter