In Memoriam Piet Brouwers

De herinnering blijft……

Beter dan in zijn lijflied “De clown” kan Nuske de Neus niet omschreven worden en inderdaad de herinnering blijft…… aan Piet en aan Nuske de Neus.

Nooit meer “zeuven dagen krentenbrood op de Galderse Hei” was een gevleugelde uitspraak van Nuske de Neus, nooit meer de dromen van Piet.

Piet begon ruim 45 jaar geleden bij Stichting C.C. ’t Aogje als lid van de Raad van Elf en bij de versierploeg. Uit zijn koker kwamen onwaarschijnlijk veel ideeën voor allerlei versieringen, decors, wagenbouw en andere creatieve uitingen. Piet bedacht het, tekende het, maar lang niet al zijn plannen werden uitgevoerd. Gebrek aan techniek stond de realisatie ervan in de weg.

Nuske de Neus: 22 jaar (1981-2003) vervulde Piet deze narrencreatie. Nee hij vervulde hem niet, hij wás het!!

Zelf omschreef Piet zijn eigen creatie als volgt in het jubileumboek 55 jaar carnaval in ’t Aogje:

“Tja, hoe komt een nar aan zo’n naam? Toen het symbool van de C.C. werd ontworpen, kreeg het al vlug de naam ‘Zaadneus’. De creatie Nuske de Neus leek daar verdacht veel op. Je tekent een jaske en geeft hem een pluu’ke, dan kruip je met passende schoenen in die creatie en zie Nuske de Neus is geboren.”

Piet gaf zijn eigen draai aan Nuske. Stap, stap, stap, voorop met zijn pluu’ke. Een figuur met een droevig uiterlijk en een diep verlangen om mensen blij te maken. Het lied: “Hij was maar een clown” maakte Nuske tot zijn eigen levenswerk.

De laatste jaren was Piet helaas minder actief bij zijn geliefde Stichting C.C. ’t Aogje. De ziekte aan zijn luchtwegen belemmerde hem zeer.

Stichting C.C. ’t Aogje is zijn Lid van Verdienste Piet Brouwers veel dank verschuldigd voor zijn enthousiasme, inzet en creativiteit voor het Aogse carnaval.

Wij wensen Marianne, zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte en kracht toe bij het verwerken van dit ongelofelijk groot verlies.

Charles van Kerkvoorde
Voorzitter Stichting C.C. ’t Aogje.