33 jarige jubileum Maarten

Heel lang geleden is Maarten van de Rijt Lid geworden van de C.C. Vanaf het begin was hij lid van de Commissie BuitenGebeuren.

Naast de Commissie BuitenGebeuren is Maarten ook Lid geweest van Commissie Aogse Avonden. Niet alleen maar als Lid, maar ook als voorzitter van beide Commissies.

Bij de Aogse Avonden werden onder zijn bezielende leiding jarenlang fantastische voorstellingen gepresenteerd. Daarnaast heeft hij zelf diverse creaties weggezet waar nu nog over gesproken wordt. En alsof dat nog niet genoeg was draaide hij zijn hand er ook niet voor om, om alle bezoekers aan het lachen te krijgen met zijn hilarische buuts.

Een leuke anekdote die ik heb vernomen is dat medewerkers van de Aogse Avonden automatisch het geluid van de microfoon wat zachter zetten als Maarten begon te zingen. Ik vraag me nog steeds af waarom ze dat nou elke keer deden ??

Nee, nu weer even serieus; naast de 2 eerder genoemde Commissies deed en doet Maarten nog steeds veel dingen voor de Stichting. Ik noem er een paar:

• veel weten het niet maar hij is jarenlang Minister geweest
  • heeft de Vocaole Generaole gepresenteerd
  • voorziet de optocht van commentaar
  • presenteert de Dorpskwis.

Ik weet zeker dat ik vele werkzaamheden vergeten ben. Ik hoop dat hij me dat kan vergeven.

Naast alle deze Commissiewerkzaamheden was hij ook betrokken bij het bestuurlijke aspect van de Stichting. Als Commissievoorzitter was hij lid van het Algemeen bestuur, daarna heeft hij  jarenlang de functie van Vicevoorzitter bekleed en als bonus werd hij voorgedragen als Voorzitter van onze Stichting.

Onder zijn leiding (hoewel hij het er niet altijd zelf mee eens was) heeft hij de Stichting in positieve zin doen kantelen.  Veranderingen zijn er doorgevoerd in het belang van de Stichting. Dat dit niet altijd goed begrepen werd was jammer. Hij is door diepe dalen moeten gaan,   heeft stof moeten happen en dingen moeten verwerken die normaal gesproken voldoende redenen zouden zijn om direct te stoppen bij de Stichting. Hij niet, hij bleef strijdvaardig en stond aan het roer om de Stichting uiteindelijk weer in rustig vaarwater te krijgen.  Chapeau hiervoor!

Ik heb diverse mensen gesproken en gevraagd hoe zij Maarten als mens zouden typeren; Ik noem er een aantal:

• geef Maarten een microfoon en hij is gelijk in zijn element;
  • iemand die kan improviseren als de beste;
  • een schat van een mens en heel ad-rem;
  • een persoon met veel gevoel voor humor en die positief in het leven staat;
  • een echte karren-trekker;
  • een persoon die duidelijk weet wat hij wil;
  • een persoon die doet wat hij zegt. Afspraak is afspraak is zijn credo;
  • een persoon waaraan je iets over kan laten;
  • een opa die op een waanzinnige manier kan genieten van zijn kinderen en kleinkinderen.

Maarten is een man van veel woorden, maar ook van veel daden.

Dat hij een groot C.C. hart heeft is algemeen bekend. Dit wordt wederom bevestigd door het feit dat hij  het bedrag, dat hij als cadeau ontvangt bij een 33-jarig jubileum, volledig schenkt aan een organisatie die het heel hard kan gebruiken. Ik weet zeker dat ze Maarten hier heel dankbaar voor zijn.

Vanaf nu ontvangt hij de welverdiende eretitel, Lid van Verdienste. Het is voor Maarten nu legitiem om op  carnavalsvrijdag, samen met andere Leden van Verdienste, mee te helpen om het Zottenhofke bij Nil en Driekske schoon te maken.

Namens alle leden van onze Stichting wil ik Maarten bedanken voor alles wat hij voor de Stichting heeft gedaan en nog steeds doet. Voor de Stichting hoop ik dat ze nog jaren gebruik kunnen en mogen maken van al zijn kennis, ervaring en expertise.

Tot slot een persoonlijk noot van mij, als huidige Voorzitter van de Stichting,  aan Maarten:

“Toen ik als voorzitter begon ben ik alleen maar bezig geweest om dingen goed te willen doen. Dat ging natuurlijk niet altijd even goed. Ik heb het altijd fijn gevonden en als zeer prettig ervaren dat ik altijd bij je terecht kon en nog steeds kan. Je was er altijd voor mij als ik weer eens aan de bel hing, al was het alleen maar een luisterend oor.  Maarten, dank je wel voor je hulp, je inspiratie, je aanmoediging, je ideeën en tijd.  Dit is iets wat ik enorm waardeer. Super bedankt hiervoor!!

Ik sluit af met de woorden dat ik van heel dichtbij heb mogen ervaren hoe diep geworteld de C.C. in je hart zit. Als Stichting moeten we bijzonder trots zijn dat we mensen zoals jij in ons midden mogen hebben.

Dank je wel”.

Charles van Kerkvoorde